Αναζήτηση

Κάθε Resistance έχει και αντιπάλουςΤο γεγονός ότι ο Matt Bellamy και οι Muse είναι πρωτοπόροι της μουσικής και δη της progressive rock, δεν χωράει αμφισβήτησης. Ένα ακόμη δεδομένο στο οποίο δεν χωράει αμφιβολία είναι πως κάθε επανάσταση στην ιστορία της ανθρωπότητας, οποιασδήποτε μορφής, θα συναντήσει αντιπάλους. Αυτές οι δυο παραδοχές έρχονται να περιγράψουν πλήρως την… επίγευση που άφησε το θρυλικό «The Resistance», πέμπτο album των Muse, το οποίο κυκλοφόρησε σαν σήμερα (11 Σεπτεμβρίου) το 2009.

Ορχηστρικά κομμάτια που έμειναν στην ιστορία, κλασικό πιάνο συνδυασμένο αψεγάδιαστα με progressive και alternative ήχους, αλλά και ξεκάθαρες επιρροές από Queen και Radiohead, σκιαγραφούν το προφίλ του album της… επανάστασης των Muse. Η έντονη φημολογία που ξεκίνησε το 2007 για την κυκλοφορία ενός sequel στο θρυλικό Black Holes and Revelations, ήρθε να επιβεβαιωθεί στις 11/9/2009 με την κυκλοφορία του The Resistance, το οποίο δίχασε τους κριτικούς. Το περιοδικό Rolling Stone χαρακτήρισε τον δίσκο «κλισέ», ενώ κατηγόρησε τους Muse πως αντέγραψαν τους Queen σε βαθμό… ανεπίτρεπτο. ?λλοι, έκαναν λόγο για ένα εξαιρετικά ενορχηστρωμένο sequel του Black Holes and Revelations, με επαναστατική θεματολογία η οποία ασκεί κριτική στην πολιτική, κοινωνική, και οικονομική κατάσταση του πλανήτη.

Το δεδομένο είναι πως το επαναστατικό album των Muse, με ιστορικά singles όπως «Uprising», «Undisclosed Desires», και «Resistance», προκάλεσε την αναταραχή που προκαλεί κάθε σημαντικός δίσκος στη σύγχρονη μουσική ιστορία. Αποκορύφωμα το 15λεπτο -χωρισμένο σε τρία μέρη- «Exogenesis», ορχηστρικό progressive rock κομμάτι, το οποίο θεωρείται πλέον από τα κορυφαία ορχηστρικά κομμάτια του 21ου αιώνα.
πηγή : depart.gr


1 προβολή

Follow us on:

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon

© 2020 by The Toxic Void